Hej kära vänner!

Din dagliga hudvårdsrutin är A och O för din hudhälsa. Vanor är det svåraste och skaffa sig och det svåraste att bryta men det du gör varje dag för din hud är avgörande för att du ska få en fin och fräsch hud. Som hudterapeut slarvar jag aldrig med detta och att avsätta två minuter ( morgon ) och två minuter ( kväll ) är något vi alla kan unna oss om vi önskar en fin och välmående hud.

Din hudvårdsrutin morgon och kväll ser ut som följande –

Basrutinen!

Lite guidning är att du tar den tunnaste produkten först och avslutar med den mera rikligare. Såklart avslutas den med spf dagtid.

1 – Ögonrengöring

Använder du ögonmakeup så är det fördelaktigt att använda en separat ögonrengöring för makeup. Den är speciellt anpassad för huden runt ögonen och den ska snabbt, skonsamt och effektivt avlägsna makeupen. Använder du allt i ett ( dvs tar ansikte och ögon i ett ) så riskerar du att bli ännu mera smutsig då du fördelar ögonmakeupen över hela ansiktet. Så en separat för ögonen är att rekomendera!

2 – Rengöring

En ansiktsrengöring tar effektivt bort smuts, makeup och överskott av talg. På kvällen för att avlägsna detta och på morgonen för att främst avlägsna överflödigt talg som producerats under natten. Tänk på att massera in rengöringen så att den hinner verka och lösa upp.

3 – Ansiktsvatten

Ett ansiktsvatten avlägsnar de sista spåren av orenheter och gör huden mer mottaglig för andra produkter. Ett ansiktsvatten kan även hjälpa till att strama åt huden, minimera uppkomsten av porer och balanserar hudens pH-värde och tillföra fukt och ge huden lyster. Ingen rengöring är komplett utan ansiktsvatten!

4 – Serum

Ett serum har en högkoncentrerad formula och innehåller småmolekylära ingredienser som snabbt penetrerar ner i huden och jobbar på djupet. Serum är det som vi hudterapeuter kallar för den ” riktiga hudvården ” vilket innebär att den kickar igång alla funktioner på djupet. Man kan likna det vid att är du stopper nyckeln i bilen och startar  motorn. Detta ersätter inte efterföljande hudvård utan förstärker och ökar effekten av din hudvård och ger ett snabbt och effektivt resultat. Serum kan man börja använda vid 20 – års ålder redan beroende på hudtyp och det är ett måste från 30 – års ålder och uppåt då huden kräver mer.

5 – Ögoncreme

Huden runt ögonområdet är som absolut tunnast här. Här syns linjer, rynkor och trötthetstecken först och det som syns här ger bara en ” hint ” om vad som komma skall till resterande hud i ansiktet. Den är viktig att vårda med en separat anpassad ögoncreme till huden runt ögonen. Om du applicerar din dag- eller nattcreme innan ögoncremen kommer den inte absorberas lika bra.

Ögoncremer har en lättare textur och går därför lättare in i huden. Applicera ögoncremen med lätta, klappande fingertoppsrörelser och slit och dra inte i den känsliga tunna huden.

5 – Dag- Nattcreme alt. 24h creme

En bra ansiktscreme skyddar din hud mot fuktförlust och kapslar in alla ingredienser som du applicerat tidigare i rutinen. En dagcreme ska skydda och vårda och tillföra viktiga näringsämnen som huden behöver.

Nattcremen har oftast en rikligare och en mer koncentrerad formula som boostar huden nattetid då den ska återhämta sig. Det finns också speciellt anpassade 24h – cremer som du kan använda morgon och kväll. dvs lika mycket boost morgon som kväll.

Glöm inte spf dagtid En hudvårdsrutin är inte komplett utan ett solskydd som  är den bästa anti-age produkten. Den bör varar minst spf 30 även om solen exponerar sig.

6 –  Peeling –

Avlägsna döda hudceller och få fram frisk och fräsch hud med exfoliering. Peeling sätter fart på cellförnyelsen och vitaliserar hud med ny och fin lyster samtidigt som den boostar din hudvård. Beroende på hudtyp kan du peela ca 1 – 2 ggr/vecka.

7 – Ansiktsmask –

När huden är ren efter peeling är det bra att göra en härligt djupbehandlande ansiktsmask som fyller huden till bristningsgränsen på skräddarsydda ingredienser beroende på val av mask. Både peeling och ansiktsmask är många gånger avgörande för att få den där sista touchen i huden och få den stråla av ny vitalitet och lyster.

 

JLB  from me to you –

Investera i din hudvård för den ska representera dig länge i livet !

Kram Johanna