Hej på er.

Hoppas ni har det bra. Här kommer det efterfrågade receptet på den goda Fillimpan. Den är så god och den kan man inte misslyckas med även om man inte kan baka. Jag älskar att baka och det är en av min favoritsyssla så räkna med många goda recept framöver.

Här kommer en favorit som jag garantera kommer bli en uppskattad succé på brödfronten!

Johanna´s Filimpa

Recept

5 dl Vetemjöl, 3 dl Rågsikt, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl krossat bovete, 1 dl Hirs flingor, i dl solrosfrön, 1 tsk salt, 4 tsk bikarbonat. Hacka gärna lite aprikoser och lägg i lite russin också vilket ger brödet ytterligare en sötma.

Blanda alla torra ingredienser först och ta sedan följande:

0.5 dl rapsolja, 2 dl mörk sirap och 1 l lättfil.

Smörj och bröa två brödformar och häll i smeten i respektive. Sätt in båda formarna i ugnen på 175 grader i 100 minuter.

Sedan klart! Du har gott och saftigt nyttigt bröd som alla kommer att älska.

Smaklig måltid!

Kram johanna