Hej på er.

Idag är det Nyårsafton och ett år har gått så fort. Det har varit ett minst sagt händelserikt år. Jobb, renovering, hundvalp ( Sonja ), bröllop, Cirkus Bagge inspelning, brutna ben och framför allt bröllop.

Vad är det då det bästa som har varit 2018, ja det måste vara bröllopet såklart och att man fått vara frisk och likaså familjen. Att Daniel, min son har gjort bra i skolan.

Det sämsta med 2018 var väll den stress som varit samt det brutna benet för Anders.

Nyårslöfte?

Ja nyårsafton är en bra start att verkligen transformera om någonting och göra en förändring, men tycker väll att det inte ska behöva väntas till en Nyårsafton för att göra det. Men iallafall….mitt löfte ska bli att ta hand om sig själv lite bättre på olika plan. Ta hand om min hälsa mer och såklart som det vanligaste nyårslöftet är, ja det är ju att träna. Visste ni att det köps dubbelt så många träningskort i januari  om man jämför i övriga månader.

Men hälsa för mig är inte att äta sallad / Inte om vikt……Det handlar om ditt sinne, din själ och ditt hjärta…..Hälsa är individuellt!

Nyårsafton

För vår del blir nyårsafton lugn med hänsyn till hundarna. Sonja framför allt kommer att vara rädd för smällare så vi kommer sitta med alla hundar i den ljudisolerade studion vid 12- slaget.

På Nyårsdagen får ni inte missa Agnetas Nyårskarameller som börjar kl. 20.00. Då är ” the Baggelitos ” med, haha !

Håret

Ni hade frågor om håret, och det är superbra när ni frågar om saker och vad ni önskar få tips om. Bara roligt att få dela med sig om det kan inspirera er. Så hur fixar jag håret bäst?

Faktum är så är det ganska skönt att ha långt hår och jag har ju haft det hela mitt liv. Man behöver inte fixa så mycket med det och jag orkar inte stå med det för mycket utan det måste gå snabbt och då gäller det att ha bra redskap och produkter som hjälper.

Efter jag har tvättat håret använder jag nu dessa i blött hår. Det är en vårdande cremen ( Leave in repair Cream ) och olja ( Pure Silk Oil ) som kommer från Antonio Aux dit jag också brukar gå och fixa håret. Tar lite av varje av dessa och blandar ihop och applicerar i blött hår. Då jag har torrt hår ger dessa mjukhet, näring och hjälper till att bygga upp håret samtidigt som de är skyddande.

Därefter tar jag i lite moussé i blött hår och sedan torkar håret.

När håret är torrt brukar jag använda den här lådan med värmespolar som jag har haft hur länge som helst genom åren. Den gillar jag skarpt när det ska gå snabbt. Annars finns ju fantastiska locktänger och andra bra redskap som jag kan tipsa om, men just denna är ett perfekt Quick Fix som jag brukar säga.

BaByliss Värmespolar Ceramic
BaByliss Ceramic Värmespolar 400W. Värmespolar
är det perfekta sättet att få fina Hollywood lockar
i både kort och långt hår. Snabb uppvärmning.
Det medföljer 20 keramiska och velourklädda spolar
med: 8 stora, 6 mellan, 6 små. Värmeindikator
med LED. Strömbrytare. 20 klämmor, 20 hårnålar
samt förvaringsväska bifogas.

 

Genom att det är velourklädda spolar så sliter det inte så mycket på håret heller. Jag brukar använda mig av det stora och mellanstora spolarna men det finns som sagt tre olika stolar av spolar att välja mellan. Sätter enkelt på värmespolarna som snabbt värms upp. Sätter i några i håret och sminkar mig samtidigt som de verkar.

Morgonrocken kommer från Lexington.

Håret blir lite lockigt och får stadga samt volym. Sedan är det bara att fixa det hur man vill.

Så hoppas det kan vara till lite inspiration och tänk på att allt är en vana och då brukar det gå snabbt när vanan är inne så detta tar inte så lång tid alls. Övning ger färdighet.

Nu ska jag ge mig ut på en promenad med alla svansbarnen.

Önskar er ett riktigt Gott Nytt År från oss.

kram johanna