Hej på er.

Hoppas ni har det bra. Idag har det varit en riktig hunddag. Tidig morgon med en mysig hundpromenad i den trolska skogen som vi har i närheten och sååå mycket snö det hade kommit inatt och nu snöar det igen.

Sonja och Iris springer i skogen och Ebba och Selma lämnar aldrig att gå bredvid fötterna.

När de kommer hem så är det brasan som gäller för dem.

Den här tiden när snö, slask, salt på vägarna väntar, gäller det att ta hand  om våra pälsklingars tassar. Har hunden mycket päls? Ansa pälsen mellan tassarna så de torkar fortare. Har hunden torra tassar så smörj dem med en fet salva. Tänk också på att om ni planerar att vistas ute en stund så smörj in tassarna i god tid innan så salvan hinner gå in i tassarna innan ni går ut.  Har hunden problem med tassarna så kan hundskor vara att tänka på. Så ge extra kärlek till tassarna nu!

Brukar smörja in hundarna morgon och kväll och det finns ju massor av tass salvor som är bra men jag brukar ta Armens salva ( ni vet det gröna stiftet man kan köpa på Apoteket ) Den funkar bra att smörja in tassarna innan de går ut så det skyddar lite.

Hundbad och kloklippning efter det idag.

De älskar att bli badad och masserade och de njuter verkligen och kloklippningen är aldrig en kamp. De ligger lugnt och stilla som om det inte vore någonting. Viktigt är att få dem känna sig trygga med det och att en belöning väntar.

Nu ligger alla utslagna i soffan och det blir en lugn lördagkväll med hundhäng.

Ha en mysig lördagskväll så ses vi imorgon igen.

Glöm inte att briefa mig vad ni önskar veta, läsa mer om och vad ni gillar och vill ha i bloggen.

Love Johanna