I BETALT SAMARBETE MED ALLERGAN OCH JUVÉDERM

Hej kära vänner.

Hoppas allt är bra med er. Som ni vet är det ju en djungel inom skönhetsbranschen och förra året omsatte exempelvis branschen 20 miljarder bara i Sverige och då förstår man också att det kommer många oseriösa aktörer med in i branschen även om det är färre i Sverige än internationellt sätt.

Har som hudterapeut varit i branschen i denna bransch i 30 år och det har varit en enorm resa att ta del av. Från att det varit tydliga linjer vad som säljs på hudvårdssalonger och i butiker tills att nu linjerna är utsuddade samtidigt som näthandeln mer eller mindre tagit över.

I samband med ett enormt utbud vilar det idag ett tungt ansvar på konsumenten på att ta reda på vad som är rätt för just den. Men med ibland vilseledande reklam ( där allt låter bra ) och med jakt efter billiga priser och framför allt i samband med ej korrekt utbildad profession kan det blir förödande konsekvenser för konsumenten både vid behandling och vid köp av felaktiga produkter.

Som hudterapeut för att guida konsumenten ska man gå till en hudvårdssalong som är ansluten till SHR ( Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation ) vilket innebär att SHR utfärdar auktorisation för sina medlemmar som innefattar att medlemmarna har en garanterat gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. De arbetar efter våra etiska regler och innehar alla behandlingsskadeförsäkring. SHR står för kundens trygghet! SHR finns representerade över hela Sverige.

Och det man ska titta på vid besök av en hudvårdssalong är följande, den ska helst vara ansluten till SHR för att försäkra din trygghet.

Som hudterapeut kommer jag ofta i kontakt med konsumenter som frågar efter fillers och låt oss nu reda ut detta för att ge er en bra guidning över vad man ska tänka på här för er som funderar på att göra det eller för er som redan har utfört det, för även här är det en djungel. Jag har sett mindre bra resultat men jag har också sett fantastiska resultat och detta vill jag ger er lite guidning i nu:

För det första så kommer nu äntligen ett lagförslag som är inlämnat gällande vad som krävs för att få utföra skönhetsingrepp med botox och fillers och det ser nu ut att kunna träda i kraft 2021. Den nya lagen innebär att du måste vara legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare, samt ha ett certifikat för estetiska injektionsbehandlingar som dessa skönhetsingrepp innebär.

För den seriösa delen av branschen kommer den nya lagen inte att innebära så stor skillnad, däremot får det effekter på den oseriösa sidan som utför ingrepp utan utbildning och köper produkter på nätet och injicerar. Det kommer att försvinna, och det är bra.

Den nya lagen kommer underlätta för konsumenten men vad ska man mer tänka på då? 

Funderar du på det eller vet du om du går till rätt? Ja det är inte lätt för konsumenten att veta men här är en guidning över vad som är bra och  att det utövas av korrekt utbildade och certifierade behandlare.

Tänk på att som konsument att göra en ordentlig research på din klinik. Att läsa omdömen kan man göra, men det tänk även på att det kan vara vänner och familj som går in också skriver sådant också för att boosta det hela.  Boka en konsultation ( och den bör man betala för ), fråga efter referenser, deras utbildning och erfarenhet, kanske man kan fråga någon som varit där och fått fillers men framför allt…….gå på din magkänsla för den är oftast rätt, ta inga onödiga risker. Se även helheten, allt från emottagande, uppföljning etc så du känner dig säker.

Innan vi går in på ämnet fillers vill jag först betona att jag är för naturlighet men framför allt att man ska må bra och känna sig nöjd med sig själv. Men om man då mår bra, känner sig pigg och ung och ser sig själv i spegeln och ser ett trött och slitet ansiktet, kanske påsar under ögonen och att man allmänt inte kan relatera till sitt utseende och det trycker ner ens självkänsla och självförtroende, ja då finns det faktiskt möjlighet till att göra att känsla och utseende kan knytas samman men på ett rätt sätt.

Det handlar om att bli en bättre version av sig själv och inte att förändra sig, det är viktigt att komma ihåg. Jag ser allt för många som bara går på punkbehandling för Botox, fillers som exempelvis vid nasolabialvecket ( som är vecket från näsvinge till mungipan ) eller exempelvis bekymmersvecket i pannan för att inte prata om alldeles för mycket fillers i läpparna. Det blir en punktbehandling men man missar på helheten. Väldigt viktigt att man går till en skicklig certifierad behandlare.

Vad är då Fillers?  

Fillers är injicerbara geler baserade på hyaluronsyra som används för att släta ut rynkor, bygga upp förlorad volym, läppförstoring och även föryngra huden och behandla ärr men det kan även göras bara för att fräscha upp ditt utseende eller förstärka dina ansiktsdrag. Det finns olika fillers beroende på syfte och ändamål.

Det ger ett omedelbart resultat och har en låg risk och en begränsad konvalescens och är de mest populära estetiska behandlingarna. Den är inte heller speciellt smärtsam då en ev. lokalbedövning läggs.

Fillers kan variera i densitet och det finns olika sorts fillers, speciellt framtagna för olika områden i ansiktet och kroppen och den certifierade behandlaren skräddarsyr vilken som passar för respektive ändamål. Fillers kan även vara permanenta eller tillfälliga beroende vilken filler man använder.

Jag tycker väll personligen att det är skönt att fillers är icke – permanenta och tar man ett exempel såsom Juvedérms sortiment så är de icke-permanenta men kan ge varaktiga resultat upp till 9-24 månader beroende vilken man använder och vilka områden som har behandlats. Kroppen bryter successivt ner fillern efter denna tid och då mildras resultaten vilket jag tycker ger ett naturligare intryck. De håller ju ändå väldigt länge!

Varför nämner jag Juvéderm ? och vad är Hyaluronsyra ? 

Jo därför att: Juvéderm är världens ledande inom fillers med hyaluronsyra (HA). Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne och trots namnet Hyaluronsyra så är det ingen syra utan en slags sockerart som kallas för glykosamiglukaner. HA binder till sig vatten ( Hyaluronsyra kan bära upp till tusen gånger sin egen vikt ) och bildar en slags geleaktig substans i kroppen, men det finns också i brosk, ledvätska, benhinnevävnad, ögon och faktiskt även i navelsträngen, men ca 50 % återfinns i vår hud.

Hudens bindväv är uppbyggd av fibrer och mellan dess fibrer finns en sk. stödmadrass ( gelematrix ) som bland annat innehåller en stor del hyaluronsyra. Den fyller ut ( som en stödvävnad ) utrymmet mellan kollagenet och elastinet och ger fasthet och spänst. Tänk ett spädbarn som har en spänstig hud ( exempelvis kinderna ) och tänk hur kunden ser ut med åren……( spänsten avtar eller hur:) En person på cirka 70 kilo har ca 15 gram hyaluronsyra i kroppen och med åren avtar det. En åldrad hud har t ex ingen hyaluronsyra i läderhuden.

 

Fillers integreras och sprutas in i vävnaden, fyller ut och återger spänsten och volym. Betonar dock att man alltså inte blir svullen utan det är alltså det området där spänsten exempelvis har avtagits som behandlas vilket ger ett naturligt utseende och återigen, så viktigt med rätt behandlare och självklart ämnet man använder sig av.

Det finns som sagt olika typer av fillers. Juvéderm fillers som exempelvis har den ledande positionen inom fillers och har bra marknadsundersökningar som är gjorda av hälso- och sjukvårdspersonal där enligt info, över 1000 specialister från de 13 största estetikmarknaderna  i världen deltagit i och Juvedérm tillverkas av läkemedelsföretaget Allergan som är marknadsledande inom medicinsk estetik. Allergan har över 60 års erfarenhet av produkttillverkning inom detta och den främsta moderna innovativa tekniken. Detta är tycker jag känns viktigt och tryggt.

Är behandlingen smärtsam? 

Behandling med fillers och i detta fallet men Juvéderm så innehåller det bedövningsmedlet lidokain som minskar eventuella obehag under behandlingen. Resultaten syns kort efter behandlingen. De flesta återgår till sina normala rutiner på behandlingsdagen, beroende på vilken behandling som utförts.

__________________________________

I fredags tog jag med en del av mina underbara kollegor i branschen då vi var exklusivt inbjudna till Beauty DECODED Live, som just tog upp ämnet fillers och hur viktigt det är att konsumenten går till en certifierad behandlare för att fatta välgrundade beslut och framhäva ditt bästa jag. De berättar om fillers, certifierade utbildare och även den nya Juvéderm VOLUX som är den nya produkten inom Juvéderm range av fillers som är speciellt utvecklad för att återställa och skapa volym i haka och käklinje

Till vänster är det Mimmi Cederstrand ( Dermarome ), lilla jag, Anna Sporre ( spa guru ) och Annica Joensuu ( ordförande i SHR )

Även grymma journalisten Agnetha Elmegård som också har många år i branschen och skrivit mycket om skönhet och hälsa bland annat.

Beauty Decoded live hade exklusivt besök av Dr. Tapan Patel från UK.

Dr Tapan Patel MBBS är en avancerad injektor med nästan 20 års erfarenhet  av att utföra rynkeavkopplande injektioner och hudbehandling av fyllmedel. Han betonade helhetssynen  kombination med vetenskap och ett konstnärligt öga för att skapa betydande resultat som bibehåller och förbättrar naturliga skönheten. Förstärka ditt bättre jag!

Dr Tapan startade PHI Clinic på Londons kända Harley Street redan i januari 2014.

Här tillhandahåller han avancerade injektionsbehandlingar tillsammans med sitt team av handvalda läkare, injicerbara sjuksköterskor och estetiska terapeuter.Genom att erbjuda det bredaste urvalet av behandlingar på PHI Clinic vill Dr Tapan behandla ett bredare spektrum av tillstånd än någonsin tidigare.Istället för att bara ha en behandling tillgänglig har han sökt teknologier från hela världen som är säkra, effektiva och riktar in olika aspekter av samma problem.Detta innebär att han för alla villkor kan erbjuda sina patienter flera lösningar, beroende på deras preferenser, önskade resultat och sjukdomshistoria.

Han utbildar också regelbundet andra yrkesverksamma i sina tekniker, undervisar på sin egen träningsanläggning och föreläser både nationellt och internationellt.

Dr. Tapan visade fantastiska resultat på patienter som gett dess tillåtelse att visa det såklart, men med 96 % nöjda kunder talar faktiskt för sig själv:) Det jag också gillade här var när han berättade att  35% av kunderna nekades av honom.

En annan intressant sak som Dr. Tapan tog upp var just, vart någonstans i ansiktet som önskan var störst att använda fillers var faktiskt vid käklinjen. Och han visade även statistik över när man googlade fram produkter på fillers så vanns det galet mycket. Det populäraste produkterna för fillers var i ordningen: nr. 1 – Käklinjen /  2 – Kinder och 3 – Läpparna.  Detsamma gällde om man sökte på # på Instagram.

Vi fick se imponerande resultat över vad deras fillers på ett naturligt sätt framhäver/förskönar ansiktets konturer och ansiktsdrag. Juvéderm VOLUX kollektionen togs upp på seminariumet och Juvéderm VOLUX  är speciellt utvecklad för att återställa och skapa volym i haka och käklinje.

Ni finner väldigt ytterligare mycket bra information på deras hemsida och fantastiska före och efter bilder – 

Se nedanstående bilder hämtat från Före och efter.

Kostnaden exempelvis för fillers bestäms av den specifika behandling som rekommenderas av din behandlare. Den kan variera beroende på klinik. Var noga med att diskutera kostnader när du fastställer en rekommenderad behandlingsplan med din behandlare så att du uppnår det resultat du vill inom den budget du bestämt dig för.

En personlig behandlingsplan skapas alltid på dina individuella mål så därför kan kostnaden variera.

Bilden ovan är innan behandling.

Bilden ovan är vid möte 1

Bilden ovan är vid möte 2

Bilden ovan är vid möte 3

Bilderna ovan visar en patient som behandlats med Juvéderm vid flera tillfällen på samma dag.

Titta bara på deras hemsida här så får ni mera resultat före och efter som ser helt fantastiska ut  –  Juvéderm – Före och Efter

____________________________________________________________

En mycket intressant föreläsning som avslutades med en god lunch tillsammans med kollegor och skönhetsfantaster.

Det fanns möjlighet till en enkel konsultation om man önskade men allt skräddarsys på klinikerna.

Inte nog med det så finns fick man möjligheten att blir illustrerad av duktiga Eleanor Löfgren på Scandinavian Bird

Wow så duktig hon var:) Tror jag aldrig varit så fin:)

Ett fantastiskt och mycket viktigt seminarium/event för att kvalitetssäkra skönhets- och hudvårdsbranschen och ge en guidning av det gäller val av legitimerade och certifierade behandlare av fillers.

Funderar du på det eller vet du om du går till rätt? Ja det är inte lätt för konsumenten att veta men här är en guidning över vad som är bra och  att det utövas av korrekt utbildade och certifierade behandlingars.

Man kan även hitta kliniker på Juvéderms hemsida Hitta Klinik

_______________________________________________________

Som avslutning vill jag bara säga att om ni ej fick svar på era frågor här som ni sänt in till mig ( som ej berörde fillers ) så kommer jag ta upp det i ett annat blogginlägg.

Må så gott och var rädd om er.

Varma kramar Johanna