Hej kära vänner.

Hoppas allt är bra. Många av oss är nog hemma på inrådan i påsk och det är skönt. Vi brukar ändå ej kunna åka iväg då vi har alla svansbarn och vi lämnar dem ogärna även om vi har världens bästa Hunddagis i närheten som är Färingsö Hund och Djurcenter.

Nåväl, får många frågor om flickorna så jag tänkte ge er en liten presentation av dem:) Alla är tjejer och jag har haft hundar hela mitt liv och det har också faktiskt varit tjejer.

Här är jag 21 år ( är 48 år idag ) och mamma och jag delade hundintresset. Vi har haft så mycket hundar och många hundar samtidigt. Den första hunden jag ” tjatade ” till mig var Labradoren Julia. ( Hade fåglar och kaniner innan ). Sedan blev det två yorkshireterrier, två chihuahua och storpudlar m.m.

 

Dessa små har jag i famnen och det är Selma och Ofelia ( till vänster, chihuahua ) och Nathalie och Crazy ( till höger som är yorkshireterrier ) Ovan är Julia ( Labradoren ) och sedan den bruna Storpudeln Cocco. ( hade två svarta storpudlar sedan )

Det var livet det och ett liv utan hundar är svårt. Självklart ska man ha hundar på ett rätt sätt annars bör man avstå. För mig/oss är det ett levnadsätt och det som betyder mycket.

Tänkte presentera vårt gäng som vi har:

Vi har fem hundar och katten Smilla och vi börjar med Svansbarnen.

Ebba och Selma är Jack Russell med korta ben. Två äldre damer på nu nästan 13 år och är syskon. Mycket hund i liten kropp och aktiva och roliga hundar med stora personligheter.

Ebba är bossen i hela flocken som ser till att alla sköter sig. Hon är superpigg på morgonen och väcker mig kl. 06.00 varje morgon glad i hågen för att hon vill gå ut. Hon kör sitt eget race och ligger gärna själv och med en total överblick över alla hundar och oss.

Ebba ser mycket äldre ut än sin syster Selma.

Selma, en speciell liten tjej med separationsångest. Mycket känslor som hon ibland inte vet hur hon ska hantera.

Om en person kommer in i huset som inte uppmärksammar henne kan hon bli stressad för att hon vill bara bli sedd. Visar den personen henne uppmärksamhet och tar upp henne, ja då är Selma ” lost ” i den personen och slänger sig på rygg i famnen hos dem för att bli kelas. Tycker inte om när personen lämnar henne.

Selma sover alltid under täcken eller filtar och gömmer sig och hon älskar att sitta på rumpan för att få som hon vill.

Sedan har vi drottningen Iris som är såsom Sonja av rasen: Olde English Bulldogge som ni kan läsa mer om här: Crowned Bulldogge

Iris längst upp till vänster är mammig och är inte mer en än tass bort. Älskar att springa i skogen och dra stora pinnar efter sig. Är matglad ( lite för mycket ) och lägger gärna på sig några extra kilon. Ligger alltid nära om inte på kroppen och kurar ihop sig som en boll i knävecket. Vaktar och kan vara väldigt svartsjuk och gillar inte personer med hatt. Hon ser rakt igenom själen med sina ljusbruna ögon. Iris är ca 4 år nu.

Sedan har vi Sonja som är ca 2 år nu.

Känslig själ som inte gillar höga ljud eller stök och som gärna ligger ovanför huvudet och så nära hon bara kan. Hon kan bara gå upp i soffan och fullkomligt slänga hela sin kropp och kärleksbomba med närhet och gos. Älskar att kolla på djurprogram och är fullt engagerad i dessa. Väntar alltid in alla sina kompisar så att alla är med.

Och så nytillskottet, lilla Karin snart 1 år och som är en  engelsk bulldog. Otrolig envis liten glädjespridare som inte riktigt har koll på allt ännu. Hon snarkar så det står härliga till och är en liten kubik där man knappt vet vad som är fram eller bak, haha.  Så rolig och älskar att springa i skogen och busa.

Vi har ett helt fantastisk gäng som vi är så glada över och som förgyller med deras speciella själar. En bra homogen grupp som hänger ihop och som älskar varandra.

Och så vår lilla vita katt Smilla.

Som kanske inte tycker att det är superkul med alla som jagar henne:) Men hon går och kommer som hon vill via sin kattlucka och bor i sjöstugan med Pecka och har det supermysigt. Otroligt kelig till alla hon möter och är en lycklig katt som lever sitt eget lilla kattliv och tycker trots allt att det är lite roligt att leka med hundarna för de hinner ju aldrig ifatt ändå.

Så nu ska hela gänget ut på den obligatoriska skogsturen som vi börjar med varje morgon efter frukost.

Önskar er en fin Påskafton.

Kram Johanna