Annonssamarbete med Babor

Hej kära vänner.

Idag vilar det ett tungt ansvar på konsumenten inom ämnet skönhet, hudvård och hälsa m.m. Tänk er att skönhetsindustrin omsatte 20 miljarder förra året och Sverige är det landet som lägger mest pengar på skönhet och hygien i EU, så ni förstår att det är en stor bransch och det är inte lätt för konsumenterna att hitta rätt och veta vad som är bra.

Min uppgift kommer bland annat framöver bland vara att guida i er just denna bransch med mina personliga rekommendationer som hudterapeut och jag tillsammans med mina kollegor i branschen kommer också hjälpa till att ge er riktlinjer i vad ni ska tänka på. Mitt motto är:  – Safety before beauty / istället för / Beauty before Safety,

Låt oss börja med lite tips på bra hudvård som faktiskt är unikt i sitt slag, man kan säga att det är det vegetariska alternativet inom hudvård och behandlingar, så låt mig presentera för er –

DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE

Vegan. Ren. Effektiv och ett Rent Resultat för både hud och miljö

DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE är en helt ny hudvårdsserie med CLEAN BEAUTY i fokus. Vegan hudvård för krävande hud för att bygga en intakt barriär och boosta en hälsosam hud med naturlig lyster. Eller som beskrivet i en saga: fräsch som en nyutsprungen nyponros, återfuktad av morgondagg. Den upplevelsen bjuder CLEANFORMANCE på samtidigt som du gör ett medvetet val för hudhälsan och miljön.

Ingredienserna 

Konsumenter är mer medvetna om vad produkterna innehåller och vi i Sverige är väldigt pålästa på just ingredienser. Unikt och som jag verkligen gillar är den tydliga innehållsförteckningen och förklaringen av ingredienserna som står på produkterna och det är 98 % naturliga ingredienser. Riktigt bra och otroligt imponerande!

Nyckelingrediensera är ett komplex av pre- och probiotika som bibehåller balansen i hudens mikrobiom och stärker hudens naturligt skyddande barriär.Hudens bakterieflora är mycket viktig och påverkar i hög grad hudhälsan. För att förebygga för tidigt hudåldrande och bibehålla en fast och spänstig hud har vi kraftfulla antioxidanter från barkextrakt av rödlönn. Extraktet kommer från återvunnen bark från hållbara odlingar.

CLEANFORMANCE innehåller alltså upp till 98% ingredienser med naturligt ursprung och är mikroplastfri, parabenfri, mineraloljefri, silikonfri, glutenfri, laktosfri och fri från syntetiska dofter. De har alltså tagit bort de mest kritiserade ingredienserna och fokuserar på att leverera resultat med naturliga ingredienser utan att tumma på textur och doft.

Förpackningarna 

Vår bransch ligger långt efter vad det gäller miljötänk i förpackningar. Vi är på god väg att bli bättre på det men även här visar Babor ett föredömligt imponerande exempel. Babor nämligen lagt ner lite mer eftertanke på förpackningarna, för de är utan plast runt ytterförpackningarna och pappret är återvunnet. Plasttuberna är av 30% återvunnen plast. BABORs produktion är redan CO2neutral, så vi tar ett extra steg för miljön och planterar träd i samband med lanseringen. En stor elogé till det!

CLEANFORMANCE PRODUKTSORTIMENT

Rengöring

Clay Multi-Cleanser: Multifunktionell rengöringslera och mask, två-i-ett. Fungerar som ansiktstvätt och tar enkelt bort make-up och överflödig talg. Perfekt som djuprengörande mask för att rengöra mer på djupet och göra porerna mindre framträdande. Du kan använda den på två olika sätt:

Ansiktstvätt:appliceras på torr hud, fukta sedan fingertopparna och massera in produkten. Skölj sedan med rikligt med vatten.

Ansiktsmask:applicera ett tunt lager på ansiktet. Låt verka ca 10 minuter och skölj sedan med rikligt med vatten. Kan användas 2–3 ggr/vecka.

Serum & Krämer för olika behov: 

För fuktfattig, kombinerad hud: ( Används morgon och kväll ) 

 

Moisture Glow Serum: ett serum som ger huden en direkt återfuktande och lystergivande effekt. Huden ser jämnare och fräschare ut på ett ögonblick. Berikad med stärkande pre- och probiotika och barkextrakt från rödlönn för ett antioxidantskydd. För en hud med hälsosam lyster! Serum är det vi hudterapeuter kallar för den ” riktiga hudvården ” då den går ner genom hudlagren och djupbehandlar huden. Appliceras innan Moisture Glow Cream.

Moisture Glow Cream: Snabbabsorberande ansiktskräm som återfuktar huden med direkt effekt och bibehåller fukten längre. Ljusreflekterande pigment ger lyster så huden ser jämnare och fräschare ut på ett ögonblick. Extra bonus, fungerar fint som primer! Appliceras efter Moisture Glow Serum.

 

För känslig, irriterad hud: ( Används morgon och kväll ) 

 

Phyto CBD Serum: Närande och lugnande serum baserat på cannabidiol (CBD) och hampaolja. Ger överstressad hud en dos lugn och ro. Hjälper alla hudåkommor kopplade till ett överbelastat immunsystem som tex acne, eksem och rosacea så serumet är som en ren semester för en känslig och stressad hud. Används innan appliceringen av Phyto CBD Cream då serumet går ner genom hudlagren och djupbehandlar huden.

Phyto CBD Cream: Stärkande och skyddande ansiktskräm med cannabidiol (CBD), shea smör, avokadoolja och hampaolja som förbättrar hudbarriären och stödjer en stressad hud med skadad barriär.Dess unika textur med lamellärstruktur kompenserar för otillräckligt med lipider i hudbarriären, den fyller ut barriären med direkteffekt. Används efter Phyto CBD Serum.

 

För dig som har en krävande, trött hud ( Används morgon och kväll innan valfritt ovanstående serum ) 

Revival Cream Rich: Rik och närande energiboost för torr hud. Berikad med ett komplex av pre- och probiotika och oligopeptider från kikärtor som stärker hudbarriären och ger trött hud ny vitalitet. Barkextrakt från rödlönn från hållbara odlingar, ökar hudens fasthet och elasticitet samt förebygger för tidigt hudåldrande.

Eye Cream & Mask

Awakening Eye Cream:

Återfuktande och snabbabsorberande ögonkräm som har en lystergivande och uppljusande effekt på hela ögonkonturen. Ett komplex av askbarkextrakt, niacinamider och organiskt kisel stimulerar mikrocirkulationen för att reducera mörka ringar och påsar under ögonen. Ett komplex av pre- och probiotika stärker hudbarriären och förbättrar hudens motståndskraft.

  Renewal Overnight Mask:

Rik och krämig ansiktsmask som suddar ut linjer och behandlar din hud medan du sover. Innehåller naturligt pektin från äpple som boostar våra naturliga återfuktande faktorer i huden (NMF). Självklart inkluderas seriens signaturingredienser: pre- och probiotika samt barkextrakt från rödlönn för att bygga en stark barriär och ge en huden en hälsosam lyster. Användning:1–2 gånger i veckan innan sänggåendet. Massera in överflöd efter 10 minuter. Tvättas inte bort utan lämnas kvar över natten.

___________________________________________________________________

Så detta är en riktigt hälsosam hudvård för din hud och för vår miljö och som dessutom räcker länge! Var rädd om din hud för tänk egentligen vad mycket vi applicerar på den och då gäller det att man är extra omsorgsfull i val av ingredienser och verksamma produkter.

Vill du få tag i dessa kan du kontakta din närmaste hudvårdssalong och fråga efter dem. Obs se gärna att hudvårssalongen är ansluten till SHR ( Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation )

Du kan även kontakta: Babor Stockholm tel: +46 (0) 8-12 13 71 40 så får du besked var du närmast kan få tag på dessa. De finns delvis också online hos utvalda återförsäljare.

Så ta hand om dig och var noga med din hudvård……….

Varma Kramar Johanna